Ultimele

Tarta Slim cu capsune

Retetele tale » Tarta Slim cu capsune
Tarta Slim cu capsune

Iata un deliciu excelent pentru weekend: Tarta Slim cu capsune.

Ingrediente Tarta Slim cu capsune

Blat:
200 g faina 4 linguri zahar
1 lingurita coaja de lamaie rasa
100 g unt sau margarina
1 ou 1 plic zahar vanilat
o priza sare

Crema:
3 plicuri gelatina pudra fina
400 g branza ricotta(sau dulce)
2 oua
100 g zahar
3 linguri smantana
250 ml frisca lichida
500 g capsune
sucul de la ½ lamaie

Mod de preparare Tarta Slim cu capsune

Mai intai se framanta aluatul din ingredientele mentionate, se formeaza o bila si se da la frigider pentru 30-40 de minute. Se incinge cuptorul la 200 C. Apoi se unge o forma de tort cu diametru de 24-26 cm. Se intinde aluatul in foaie rotunda, se aseaza in forma si se preseaza usor pe marginile formei. Blatul se acopera cu o foie de aluminiu in care se aseaza boabe de fasole. Se lasa la cuptor 15 minute, apoi se scoate folia cu fasole si se mai lasa inca 10-15 minute pana s-a rumenit.

Crema
Se inmoaie gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe pachet. Capsunele se curata, se spala bine, se taie in jumatati si se pun la foc cu 4 linguri de zahar pana ce se topeste zaharul, iar capsunele sau inmuiat, apoi le pasam bine cu blenderul.
Branza se bate bine cu smantana, galbenusurile si zaharul, apoi se adauga zeama de lamaie si se inglobeaza bine capsunele pasate. Se adauga apoi gelatina dizolvata la foc moale si se da la frigider. Cand crema incepe sa se intareasca, se inglobeaza albusurile batute spuma tare si frisca batuta. (Daca folositi frisca naturala adaugati 1 lingura de zahar cand o bateti). Se toarna crema in blatul racit si se lasa la frigider pana ce s-a intarit bine, (circa 3 ore) sa poata fi ornat.
Se orneaza cu fructe proaspete si frisca.

foto: pexels.com

Data articol: iulie 27, 2023