Ultimele

Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Retetele tale » Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata.

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

 

Ingrediente Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata

(forma cu diametrul de 20 cm);150 g biscuiti fragezi,100 g unt sau margarina moale,2 linguri pudra de roscove
umplutura;200 g smantana cu branza dulce de vaci,un plic de zahar vanilat,un plic de geletina(10 g),o lingura varfuita de flori de lavanda
decor;2 fructe potrivit de mari de grapefruit rosu,un plic de tort-gelle,150 ml sirop de fructe(afine),cateva cereale cu ciocolata

 
Mod de preparare Tarta racoritoare cu grapefruit rosu si lavanda parfumata
Se maruntesc biscuitii la robot apoi se adauga untul topit si praful de roscove,se amesteca bine cu o lingura,pana se omogenizeaza bine amestecul apoi se intinde cu sucitorul intre 2 folli de plastic sau hartie pentru copt,avand forma rotunda si mai mare cu 2-3 cm ca forma de tarta..Se aseaza cu grija in forma,se lasa o folie de plastic deasupra care ne va ajuta sa asezam aluatul de biscuiti mai usor in forma apoi se indeparteaza folia.Marginea tarte se decoreaza cu bilute de cereale.
Umplutura se pregateste mixand bine smantana cu branza de vaci si zaharul vanilat,se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain marin.Se toarna deasupra blatului de bisciti si se da 15 minute la rece.
Intre timp curatam de coaja si pielita grapefruitul apoi se feliaza.Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita(trebuie indepartata pentru ca este amara)se decoreaza tarta ,presand usor feliutele de fructe in umplutura de branzica.Se da la rece o ora apoi se scote si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o amestecand incontinuu in siropul amestecat cu praful de jeleu,pana da intr-un clocot si devine transparenta.Se mai lasa cca 30 minute la rece apoi se poate scoate din forma si portiona.Este o tarta racoroasa,parfumata si o sa fie adorata de toti cei ce vor servi din ea!
Pofta buna!

Data articol: decembrie 24, 2017