Iata o delicioasa si aratoasa tarta de capsuni.E simpla si foarte usor de facut.
Ingrediente Tarta de capsuni
Pentru blat:
100g zahar
220 g faina
130 g unt
2 galbenusuri
1 plic gelatina
Pentru crema :
1 plic sarlota vanilie
250 ml lapte
jumatate kg capsuni
Mod de Preparare Tarta de capsuni
Amestecam untul cu zaharul, cele 2 galbenusuri si faina! framantam bine, si astfel obtinem blatul. Il punem intr-o forma rotunda pe hartie de copt. Intepam cu furculita blatul si il introducem in cuptorul incins.
Punem intr-un ibric laptele la fiert, apoi adaugam praful de sarlota dizolvat in putin lapte, amestecam in continuu pentru a nu face cocoloase. Lasam un pic sa se racoreasca.
Scoatem blatul din cuptor , lasam sa se raceasca apoi trunam budinca deasupra. Capsunile, le curatam , le spalam si le taiem felii, apoi le asezam dupa gust pe tarta.
Preparam gelatina conform instructiunilor dupa plic si turnam deasupra.
Serviti cu placere, este un desert delicios si racoritor.
Incearca si aceasta reteta video