Iata o delicioasa reteta de tarta cu pere, trimisa de userul nostru Oanapl. Usor de facut, poate fi oricand o alegere buna pentru un desert rapid.
Ingrediente Tarta cu pere
Pentru aluat: 300g faina, 100g unt, 2 oua, 100g zahar, 1 praf de copt, 1 lingurita zeama de lamaie, o lingura coaja rasa de lamaie
7 pere, 3 linguri cu zahar, zeama de lamaie, 1 praf de sare
Pentru umplutura: 7 pere mari, 150g zahar, o lingurita scortisoara macinata, 1 pliculet zahar vanilat, 1 galbenus de ou, 50g zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare Tarta cu pere
Cerni faina, o amesteci cu untul, taiat bucatele, pana se uniformizeaza. Adaugi, pe rand, ouale, praful de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, zaharul, coaja de lamaie si framanti bine pana obtii un aluat uniform. Il lasi la rece 30 de minute.
Intre timp, cureti perele de coaja, scoti semintele, le tai cubulete si le calesti cu zaharul si mirodeniile, amestecand permanent pana scade zeama.
Imparti aluatul in doua si intinzi doua foi. Una dintre ele o asezi intr-o tava unsa cu putin unt.Deasupra torni umplutura de pere. A doua foaie o tai suvite pe care le asezi sub forma de grilaj peste umplutura de pere. Cu ajutorul unui penson ungi tarta cu un galbenus de ou. Pui tava in cuptorul preincalzit si o lasi timp de aproximativ 30 de minute. Tai tarta dupa ce se raceste.
Incearca si aceasta reteta video