Iata o reteta simpla si delicioasa: Tarta cu mere. Reteta trimisa de Anisoara67.
Ingrediente Tarta cu mere
Blat: 300 g faina,
150 g unt sau margarina,
200 g zahar pudra,
o lingurita de praf de copt,
un praf de scortisoara,
zahar vanilat,
un galbenus
umplutura: 100 g branza proaspata de vaci,
280 g iaurt,
150 g zahar pudra,
3 galbenusuri,
zahar pudra vanilat,
5 mere,
7-8 nuci,
unt pentru uns forma
Mod de preparare Tarta cu mere
1. Se freaca untul moale cu zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de scortisoara si galbenusul de ou. Se incorporeaza si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat elastic care se da la rece cca.30 de minute. Dupa ce s-a odihnit la rece aluatul, se intinde o foaie rotunda, putin mai mare decat forma de tarta care se aseaza in forma unsa bine cu unt. Se finiseaza marginea, se inteapa cu o furculita si se opreste putin aluat din care decupam cateva frunzulite, pentru ornare.
2.Se scote mijlocul cu samburi din mere apoi se curata de coaja, se taie in doua si se scrijelesc pe partea bombata cu o furculita, un mar se opreste intreg si va fi asezat in mijlocul tartei, se umple cu crema de branza si se decoreaza cu miez de nuca. Jumatatile de mar se pudreaza cu zahar vanilat si scortisoara in partea scobita apoi se fixeaza cate un miez de nuca si se aseaza cu partea scobita in jos, pe marginea tartei.
3. Se amesteca iaurtul cu branzica (scursa bine de zeama), cu galbenusul, cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarna intre mere, apoi se decoreaza tarta cu frunzulite de aluat si mieji de nuca, se mai poate presara un praf de scortisoara si se da la cuptor, la copt, cca.35-40 de minute, pana incepe sa se lege crema de branza si sa se rumeneasca usor. Tarta coapta se lasa sa se raceasca in forma apoi se feliaza.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video