Iata o alta reteta trimisa de Gaby_gabytza: Tarta cu frisca si capsune.
Ingrediente Tarta cu frisca si capsune
Blat:
400 g faina
100 g zahar
100 g unt
2 oua
1 praf sare
crema:
300 ml smantana
150 g zahar
1 plic intaritor frisca
decor:
capsune
Mod de preparare Tarta cu frisca si capsune
Amestecam zaharul cu untul topit si praful de sare. Treptat adaugam ouale unul cate unul pana rezulta o crema spumoasa. La sfarsit incorporam faina. Punem aluatul infasurat intr-o folie alimentara la frigider 30 minute. Dupa il scoatem si il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. O intepam cu furculita si punem deasupra cateva boabe de fasole. Dam la cuptor pana capata o culoare mai inchisa.
Frisca rezulta din smantana mixata bine cu zaharul. Adaugam intaritorul de frisca si mai mixam cateva minute dupa care o dam la rece.
Adaugam peste tarta (insiropata cu cateva linguri de compot visine) frisca si deasupra feliute de capsuni .Dam la rece minim 2 ore.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de tookapic de la Pixabay