Mod de preparare Tarta cu dovleac si urda
Blatul de biscuiţi:
Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul (blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cana sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.
Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul (blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cana sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.
Umplutura Tarta cu dovleac si urda
Încălzeşte cuptorul la 160°C (termostat 5-6). În bolul robotului, pune toate ingredientele şi mixează pănâ ce devine omogenă. Toarna pe fondul de biscuiţi. Coace 40-50 minute până ce se prinde. Lasă să se răcească încuptor. Pune la frigider 24 de ore. Scoate din formă înainte de servire. Iese o culoare ca a dovleacului.
Se orneaza dupa preferinte.
Varianta mare şi dietetică Tarta cu dovleac si urda
Acelaşi blat, dar fără zahăr.
Umplutura din 800 g de piure si 800 g brânză de vaci, 3 linguri de îndulcitor, 5 ouă şi 1 budincă de cacao.
Se coace o oră şi, în rest, se procedeaza la fel.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Dilyara Garifullina on Unsplash
Citeste continuarea: 1 2