Ultimele

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Retetele tale » Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate.

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

 

Ingrediente Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

(forma cu diametrul de 22 cm)
blat;250 g faina,100 g amidon de porumb,125 g margarina,1 ou+2 galbenusuri,80 g zahar pudra cu aroma de vanilie,
umplutura;150 g smantana,100 g branza dulce de vaci,100 g merisoare hidratate in apa,2 albusuri, 8 linguri de zahar,un praf de sare
decor;5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte,5 linguri de zahar de palmier,,cca 25 g unt sau ulei

 

 
Mod de preparare Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate
Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra,cu uol apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit faina ame3stecata cu amidonul.Se baga aluatul in celofan si se da la rece cca 30 minute(la frigider)
Se intinde foaia rotunda cu 2 cm mai mare in diametruj ca forma de tarta(eu am intins blatul cand era moale,intre 2 bucati de celofan apoi am bagat la rece)
Se aseaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita.
Se taie nectarinele in jumatati,se indeparteaza swamburele.Intr-o tigaie caramelizam zaharul de palmier cu untul apoi prajim un pic nectarinele,le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se obtine o bezea consitenta in care adaugam smaqtana si branza de vaci .Turnam amestecul peste blatul de tarta apoi presaram merisoarele hidratate si scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate.Presaram deasupra un praf de zaghar de palmier si dam la cuptorul preincalzit cca 20 de minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mic,pana se rumeneste frumos tarta.Se taie dupa ce s-a racit.Blatul acestei tarte este foarte fraged.Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun amestecat cu un praf de scortisoara.
Pofta buna!!

Data articol: decembrie 24, 2017