Iata o alta reteta trimisa de Adriana88: Savarine. Le poti pregati pentru ai tai de Sarbatori!
Ingrediente Savarine
250 g faina
1 plic de drojdie
200 ml lapte
1 ou
2 linguri zahar
30 ml ulei
1 praf de sare
zeama de la o lamaie
SIROP
compot de caise
DECOR
frisca
gem de capsuni
Mod de preparare Savarine
Drojdia o desfacem cu putin lapte caldut. Amestecam faina cernuta cu zaharul, sare, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia, uleiul, oul intreg si laptele ramas. Amestecam foarte bine, cu o lingura punem in forme (nu pline) si lasam la dospit cca 30 min. Dam tava la cuptor cca 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea). Le lasam sa se raceasca in forme. Le taiem cate 1 capacel mic si se insiropeaza foarte bine.
Mixam frisca foarte bine. Eu am umplut si cateva cu crema ganache cu ciocolata alba. Umplem savarinele cu frisca si punem capacul deasupra, deasupra le-am uns cu gem de capsune si cate un mot de frisca. Dam la frigider minim 3 ore.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Anastasia Sidorova on Unsplash