Sarailie

14 iulie 2013,

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Anisoara67: Sarailie. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

Ingrediente

3 oua,
1/2 cana de ulei,
1 kg de faina,
500g miez de nuca,
300 ml ulei,
o cana de zahar,
o cutie de amidon alimentar
o cana de iaurt gras,
o lamaie taiata felii subtiri.
Sirop:
1 kg de zahar,
500 ml apa

 

Mod de preparare
Intr-un vas amestecam ouale peste care turnam treptat o cana de ulei, apoi adaugam continutul dintr-o cana de iaurt si faina, incepem sa framantam aluatul pana devine tare. Apoi il lasam la dospit. Aluatul se face rulou si se taie bucati mici egale din care se fac foile.

Amestecam continutul a doua cani de faina cu o cana de amidon alimentar apoi se presara acesta compozitie pe plansa de lucru si pe foile din aluat.
Folie trebuiesc intinse pana ce devin foarte subtiri. Intr-un vas amestecam miezul de nuca macinat cu zaharul. Se asaza cate doua foi intinse una peste alta presarand intre ele compozitia de nuci cu zahar.

Foile astfel pregatite se ruleaza cu o vergea, apoi se incretesc impingand spre interior. Apoi se scoate vergeaua si se taie cu un cutit bucati de aproximativ 4-5 cm.
Bucatile se asaza una langa alta intr-o tava rotunda cu diametrul de aproximativ 40 cm.

Dupa ce am umplut tava cu sarailii, turnam peste ele 300 ml ulei si introducem tava in cuptor pana se rumenesc.
Fierbem apa cu zaharul (pana se topeste zaharul si se leaga siropul) apoi adugam lamaia feliata si daca dorim esenta de vanilie.
Siropul fierbinte se toarna peste sarailiile rumenite si se lasa aproximativ 4-5 ore sa se insiropeze.

 

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita