Samba cu crusta de nuci

25 octombrie 2021,
Samba cu crusta de nuci

Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Samba cu crusta de nuci.

 
Ingrediente Samba cu crusta de nuci

blat: 300 g biscuiti,150 g unt moale,100 g miez de nuca prajit si maruntit
umplutura: 200 ml frisca lichida,1/2 cescuta de Tapioca perle,3 linguri de zahar,un plic de gelatina(10 g),fructe maruntite de ananas din compot,bine scurse
crusta: 150 g miez de nuca prajit si maruntit,o cescuta de zahar,2 oua

 
Mod de preparare Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit.Se intinde in forma de tort,in strat uniform,presat cu o lingura.
Se pune la fiert 2 cani de apa impreuna cu 3 linguri de zahar.Cand dau in clocot se pun perlele de rapioca si se lasa sa fiarba cca 30 minute ,la foc mic.Se scurg daca mai ramane sirop la fiert apoi se acopera si se lasa sa se raceasca.
Frisca lichida se mixeaza pana se intareste apoi se adauga perlele de tapioca,fructele maruntite de ananas bine scurse de sirop si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna peste blatul de bisciti si se da la rece 2 ore sau de preferat de seara pana dimineata.
Se pregateste crusta caramelizand zaharul pana ce capata o culoare maroniu deschis apoi adaugam miezul de nuca.Se da de pe foc si se incorporeaza cele 2 oua batute bine,in amesctecul de zahar caramel si nuci,mestecand incontinuu cu o lingura pana ce devine un amestec omogen.Se repartizeaza uniform deasupra prajiturii,repede,cat este fierbinte,si se mai lasa cca 30 minute la rece.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita