Ultimele

Salam de biscuiti. Cel mai gustos si parfumat, de la Gospodina Corporatista

Retetele tale » Salam de biscuiti. Cel mai gustos si parfumat, de la Gospodina Corporatista
salam de biscuiti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - chocolate-2202140

Salam de biscuiti. Dragi prieteni, mi s-a facut un dor de un salam bun de biscuiti… cum nu vreti sa stiti! Asa ca n-am mai stat mult pe ganduri si am asternut pe scris reteta celui mai gustos salam de biscuiti din lume. Iat-o mai jos.

Salam de biscuiti. Ca s-o preparati, dragilor, aveti nevoie de:

200g de unt
140g de zahar tos
4 oua mari
2-3  linguri de cacao
50 ml de prosecco sau sampanie
un praf de sare
250g de ciocolata neagra, cu 80% cacao
150g de biscuiti tari, maruntiti grosier
100g de migdale decojite, tocate mare
80g de nuci, tocate grosier
140g mix de smochine, tocate mai mare
zahar pudra, pentru presarat

Salam de biscuiti. Si acum, iata ce aveti de facut, dragii mei:

Amestecati untul si zaharul cu mixerul pana obtineti o crema afanata. Adaugati ouale pe rand, batand bine compozitia inainte de a-l pune pe urmatorul. Chiar daca amestecul pare sa se taie, se va inchega din nou cand adaugi celelalte ingrediente. Incorporeaza pudra de cacao, prosecco/sampania si sarea de mare.

Puneti ciocolata intr-un bol asezat deasupra unei oale cu apa clocotita (bain-marie) si stingeti focul, amestecand din cand in cand, pana devine extrem de cremoasa. Puneti bolul deoparte pentru a se raci un pic. Incorporeaza ciocolata in amestecul de ou. Adaugati biscuitii, toate tipurile de nuci si fructele uscate.

Intindeti o folie alimentara in strat dublu pe o suprafata curata, pe care ati sters-o cu o carpa umeda (astfel folia se va lipi mai bine). Cu ajutorul unei linguri, puneti compozitia pe partea centrala a foliei – trebuie sa alcatuiti o forma de salam cu o lungime de aproximativ 35cm. Inveliti-l cu folia alimentara, apasandu-l de suprafata de lucru pentru ca folia sa se lipeasca strans. Dupa ce l-ati acoperit complet, apucati folia de capete si rasuciti salamul, ca si cand ar fi un sucitor, pentru a strange si mai tare invelisul. Legati capetele si puneti desertul in frigider peste noapte.

Inainte de a servi, inlaturati folia, taiati-l in felii generoase si pudrati totul cu zahar pudra.

Spor la bucatareala si pofte nebanuite va doresc!

Data articol: decembrie 17, 2013