Carmenica ne incanta cu aceasta minunata retete de Salam de biscuiti.
Ingrediente Salam de biscuiti
600 g biscuiti simpli
100 g margarina
150 ml lapte (apa )
3 linguri de cacao
150 g zahar tos
100 g de alune
50 g stafide
esenta de rom
scortisoara
bucati de rahat divers colorate
Mod de preparare Salam de biscuiti
Intr-un ibric fierbem zaharul, margarina, cacaua si rahatul taiat bucatele in lapte (apa), pana se topeste zaharul. Amestecam cu un tel ca sa se dizolve cacaua si sa nu ramana cocoloase.
Dupa ce am luat ibricul de pe foc, adaugam esenta de rom, scortisoara si alunele sfaramate.
Turnam siropul peste biscuiti si amestecam lejer ca siropul sa se imbibe in biscuiti.
Intr-o forma de chec mare sau doua forme mici, tapetam peretii cu folie transparenta, iar cu o lingura umplem forma.
Nivelam deasupra si tinem la rece 2-3 ore.
Scoatem forma de la rece, o rasturnam pe un platou, scoatem usor folia si pudram cu cacao, apoi taiem in felii .
In locul pudrei de cacao, putem orna cu fulgi de nuca de cocos, miez de nuca,ciocolata rasa.