Iata o alta reteta trimisa de Ryta: Salam de biscuiti. Il poti prepara de Sarbatori ca sa-ti aduci aminte de copilarie!
Ingrediente Salam de biscuiti
250 gr biscuiti simpli
250 gr zahar
100 gr unt
50 gr cacao
75 gr nuca prajita
120 ml lapte
esenta de rom
nuca de cocos pentru pus pe folie
Mod de preparare Salam de biscuiti
Se sfarama biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici si amestecati cu nuca taiata bucati mici. Intr-o craticioara puneti 60 ml lapte si zaharul si fierbeti pana se face un sirop legat (cca 1 minut dupa ce incepe sa faca spuma siropul). Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
Adaugati cacaoa dizolvata in 60 ml lapte. Adaugati si esenta de rom. Lasati sa dea un clocot.
Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca se leaga biscuitii si se inmoaie un pic. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
Pe o folie de plastic presarati putina nuca de cocos si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma de rulou. Legati strans la ambele capete si dati salamul de biscuiti la frigider cateva ore sau peste noapte.
Repetati cu restul de compozitie.
Taiati salamul de biscuiti felii si serviti.
Incearca si aceasta reteta video