Va recomandam o reteta delicioasa: Rulada cu pesmet si gem de gutui.
Ingrediente Rulada cu pesmet si gem de gutui
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de pesmet, 4 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de ulei,un praf de sare
pentru umplut: 4 linguri de gem de gutui+75 g unt
Mod de preparare Rulada cu pesmet si gem de gutui
Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea.
Se mixeaza galbenusurile cu uleiul apoi se aduga in albusuri.Se incorporeaza si pesmetul.
Se pregateste tava cu o hartie pentru copt,turnam aluatul pentru blat si dam la copt cca 20 minute, la foc potrivit. Se scoate blatul de pe hartieajutabdu-ne de lama unui cutit si dupa ce s-a racit se intoarce invers, cu josul in sus,tot pe hartie si ungem blatul cu un strat uniform de gem de gutui frecat cu untul la temperatura camerei. Rulam strans ajutandu-ne de hartie apoi dam rulada la rece cel putin o ora inainte de a o felia.
O pudram deasupra cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video