Ultimele

Rulada cu crema de ciocolata, cocos si zmeura

Retetele tale » Rulada cu crema de ciocolata, cocos si zmeura
Rulada cu crema de ciocolata cocos si zmeura.

Iata o noua reteta trimisa de ChelaruE: Rulada cu crema de ciocolata cocos si zmeura.

 

 

INGREDIENTE Rulada cu crema de ciocolata cocos si zmeura

Blat:
– 5 oua
– 1 cana zahar
– 1,5 cani faina alba
– 1 pliculet praf de copt
– 1 pliculet zahar vanilat
– 5 ml esenta de rom
– 100 grame nuca de cocos
– 100 -150 grame zmeura

Crema:
– 250 grame margarina
– 1 cana zahar
– 1 plic cacao
– 5 ml esenta de rom
– 1 pliculet zahar vanilat

 

 

MOD DE PREPARARE Rulada cu crema de ciocolata cocos si zmeura

BLAT:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat separat intr-un castron impreuna cu zaharul. Cand albusurile sunt batute spuma adaugam galbenusurile frecate cu zahar vanilat si esenta de rom, dupa care amestecam. Adaugam apoi faina in care am incorporat praful de copt si amestecam usor cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia o turnam intr-o tava intinsa in care am pus hartie de copt si o dam la cuptor la 180 grade, pentru 15-20 minute ( cuptorul preincalzit in prealabil ).
Cand este gata o lasam putin sa se raceasca apoi o rulam, o impachetam cu foaie de copt si o lasam asa cca 30 minute sa fie racita complet.

CREMA:
Intr-o oala punem margarina, 1 cana zahar, pachetul de cacao, esenta de rom si zahar vanilat. Dam la foc mic si amestecam continuu pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza. Lasam crema la racit dar nu de tot, trebuie sa fie un pic calduta.

ASAMBLARE:
Desfacem foaia o ungem cu 3/4 din crema si adaugam zmeura. O rulam inapoi si o ” imbracam ” cu restul de crema peste care adaugam nuca de cocos, apoi o impachetam cu folie alimentara si o dam la frigider peste noapte.
A doua zi rulada se taie in felii de 1,5 cm grosime.

Pofta buna !!!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: martie 12, 2024