Revani cu morcov

16 septembrie 2021,
Revani cu morcov

Rekaalina a trimis o reteta minunata de Revani cu morcov.

 

Ingrediente Revani cu morcov

4 buc Ouă ,1 pahar Ulei ,2 pahare Făină de grâu,4 pahare zahar,1 pahar Griş,1 pachet praf de copt,200 g Morcovi ,4 pahare apa,1 buc zeama de Lămâie,1 buc albus de ou,100 g zahar pudra,400 g Iaurt natural

 

 

Mod de preparare Revani cu morcov


Pregatim siropul din 4 pahare de apa, 3 pahare zahar si-l punem la foc. Cand se infierbanta adaugam zeama de la jumatate de lamaie.Lasam sa fiarba pret de 15 minute dupa care il luam de pe foc si-l punem la racit.
Facem aluatul amestecand foarte bine ouale cu zaharul, iaurtul, uleiul, faina, grisul si praful de copt.

Morcovii se scurg de zeama, se spala, se rad pe razatoarea mica, se amesteca cu jumatatate de cana de zahar si se adauga in aluat.

Se toarna aluatul intr-un vas yena si se introduce la cuptor timp de 1 ora.

Dupa ce a devenit frumos aurie,prajitura se scoate din cuptor si se insiropeaza.

Pentru decor facem o glazura alba,lucioasa mixand albusul spuma tare, peste el adaugam zaharul pudra treptat, iar la final zeama de lamaie.

Luam 6-7 morcovei si-i fierbem in apa cu zahar timp de 20 minute.

Glazura alba astfel obtinuta o intindem pe prajitura si o decoram cu morcovii cei dulci.

Prajitura cea delicioasa „merge de minune” cu o ceasca cu limonada.

 

Incearca si aceasta reteta video

Imagine de silviarita de la Pixabay

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita