Ultimele

Cremsnit facut in casa

Retetele tale » Cremsnit facut in casa
cremsnit de casa - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - cake-17672_1280

Dragi prieteni, vine weekendul, asa ca ma gandesc ca fiecare dintre noi ar vrea sa prepare ceva bun, delicios, proaspat si savuros pentru intreaga familie. O prajitura de casa nu se compara cu nimic, pana la urma, caci prospetimea ei, siguranta folosirii celor mai proaspete ingrediente si igiena cu care a fost pregatita sunt, toate, elemente la fel de importante care ne determina sa mancam prajitura cu o pofta nemasurata.

Va ofer, dragilor, reteta mea de cremsnit de casa, o prajitura atat a parintilor, a copiilor, dar si a bunicilor. Iata de ce anume aveti nevoie pentru prepararea ei.

 

Ingrediente Cremsnit facut in casa


-1 portie aluat foietaj gata preparat (se gaseste in comert)

– 2 litri lapte integral, foarte proaspat si de foarte buna calitate
– 250g amidon
– 6 galbenusuri
– 500g zahar tos
– 3 pastai de vanilie
– 250ml smantana pentru frisca
– 80g (un plic) zahar pudra pentru pudrat cremsnitul

 

Mod de preparare Cremsnit facut in casa

Pregatiti foile de cremsnit gata facute. Pentru cine stie si se incumeta, exista si varianta foietajului facut in casa, insa prajitura iese foarte bine si cu foi gata cumparate, numai proaspete sa fie.

Apoi, in 500ml de lapte, desfacem  amidonul: amestecam cu telul pana se omogenizeaza toate cocoloasele, apoi se adauga galbenusurile, pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare in parte. Intr-o cratita mare, eventual cu fundul dublu (daca nu aveti, folositi  o plita), ca sa nu ardem si sa afumam crema, punem restul de lapte, miezul de la pastaile de vanilie si zaharul. Amestecam bine, la foc domol, pana cand tot zaharul s-a topit si laptele e cald, apoi adaugam amestecul de galbenusuri si amidon. Tragem cratita de pe foc si amestecam energic , repede, cu telul, pana cand amestecul de amidon e perfect incorporat in lapte. Veti vedea cum crema incepe sa se ingroase; noi continuam sa amestecam bine,  pana capata consistenta si devine dificil sa amestecam cu telul. Dam deoparte cratita de pe foc si continuam sa amestecam pana cand crema incepe sa se racoreasca, apoi o acoperim cu o folie, ca sa nu faca crusta, si o lasam sa se raceasca de tot. Urmeaza operatiunea finala, aceea de umplere a foilor cu aceasta minunata crema. Peste crema pusa pe foaia de baza vine un strat de frisca batuta foarte bine, apoi a doua foaie. Eu va recomand ca aceasta a doua foaie, ultima, practic, s-o taiati in patratele si apoi s-o asezati peste crema si frisca. Astfel, la taiere nu va iesi crema cremsnitului pe parti si aspectul va fi impecabil. Lasam cremsnitul in frigider peste noapte, iar a doua zi il pudram cu zahar pudra inainte de servire.

Pontul meu personal este acesta: la servire, asez pe farfurie, langa bucata de cremsnit, cateva bucatele de fructe proaspete: portocala, ananas, banana. Merg de minune!

 

Spor la treburi si pofte nebanuite va doresc!

 

Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay

Data articol: noiembrie 29, 2019