Iata o reteta de prajitura tiramisu, cu care va puteti impresiona familia si musafirii de Sarbatori
Ingrediente Prajitura Tiramisu
700g piscoturi, 250g crema mascarpone, 500g frisca, 4galbenusuri, 100gzahar pudra, cacao, 1lingurita ness, 30 ml lapte, 2 pliculete zahar vanilat, o esenta de rom, 500 ml cafea
Mod de preparare Prajitura Tiramisu
Se freca galbenusurile cu zaharul pudra pana devin o spuma albicioasa, apoi se adauga 30 ml lapte si esenta de rom, se pune pe baimarine pana se ingroasa si se da la rece. Intre timp se mixeaza crema mascarpone si frisca separat. Intr-o farfurioara se freaca pliculetul de ness cu zaharul vanilat si 2lingurite de frisca lichida.
Cand s-a racit crema de galbenusuri se adauga crema mascarpone, apoi frisca batuta, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga compozitia de ness si se amesteca bine.
Se incepe montarea tortului, se trec piscoturile prin cafea, se aseaza un rand de piscoturi, se pune crema, iar piscoturi, iar crema, iar piscoturi si la final crema. Deasupra se cerne multa cacaoa. Se lasa la rece pentru a doua zi.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com