La retetele de Pasti va recomandam acest desert delicios: tarta cu crema de branza si ciocolata.
Ingrediente Tarta cu crema de branza si ciocolata
– 250 g biscuiti cacao
– 150 g unt nesarat
– 5 linguri zahar pudra
– 350 g ciocolata alba
– 250 ml frisca lichida
– 1/2 kg crema de branza dulce
– 3 oua
– 1 lingura faina alba
– 1 esenta de vanilie
– 120 g ciocolata (puteti folosi si amaruie sau daca nu cu lapte sau simpla)
Mod de preparare Tarta cu crema de branza si ciocolata
Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu sucitorul; eu prefer robotul pentru ca ies mai fini.
Topim 130 g unt si turnam peste biscuitii zdrobiti; amestecam pana se omogenizeaza compozitia si se formeaza ca o pasta.
Intindem aceasta pasta de biscuti intr-o forma de copt cu pereti detasabili sau o forma de tarta.
Punem la bain marie 220 g ciocolata alba cu 120 ml frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata.
Intr-un recipient, amestecam crema de branza, zaharul, faina si esenta de vanilie pana obtinem o crema foarte fina, recomand sa folositi mixerul la viteza mare pt a obtine acest rezultat spumos.
Peste aceasta crema, adaugam si ouale si ciocolata topita si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste pasta de biscuti din forma de copt si o dam la cuptor, foc mediu, si lasam cam 50 min.
O scoatem din cuptor si o lasam la racit.
Topim restul de unt, frisca si ciocolata neagra si amestecam pana se topeste ciocolata. Eu prefer sa o torn peste tarta asa calda si abia apoi sa o dau la frigider pentru cateva ore bune.
Cand o scoateti de la frigider o puteti orna cu ce doriti, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata alba sau o puteti servi fara.
Este o tarta excelenta si va promit ca nu veti regreta daca o veti incerca! Eu am incercat aceasta reteta de pe un blog de specialitate, si va propun si voua acest desert!
Incearca si aceasta reteta video