New_camy86 ne-a trimis aceasta delicioasa reteta de Pasti: Deliciu cu lamaie
.
Ingrediente Deliciu cu lamaie
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
120 g unt
2 oua mari
2 linguri suc de lamaie
2 linguri coaja rasa de lamaie
100 g faina
1/2 lingurita sare
Glazura de zahar:
200 g zahar farin
4 linguri suc de lamaie
3 linguri coaja de lamaie
Mod de preparare Deliciu cu lamaie
Intr-un bol amestecam usor cu o furculita, ouale, zeama de lamaie si razalitura de lamaie.
Separat in alt bol, batem tare cu mixerul untul cu zaharul pana devine ca o crema. Adaugam in doua reprize ouale si batem in continuare cu mixerul pana se incorporeaza, apoi adaugam si restul de oua. Se incorporeaza la final si faina cernuta si putina sare. Aluatul rezultat nu trebuie sa fie nici tare, dat nici sa curga.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de 20×20 cm si rasturnam compozitia. Se da la cuptorul incins in prealabil, cca 30 de minute. Ca la orice aluat trebuie sa treaca testul cu scobitoarea, sa fie copt dar sa ramana galben. La mine l-a prins putin.
Se scoate si se lasa sa se raceasca pe in gratar. Intre timp facem glazura de zahar. Se freaca zaharul farin cu sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie. Eu am pus doar o lingura de coaja de lamaie, ca nu am mai avut, de aceea culoarea e cam albicioasa. Daca puneti cat trebuie devine un galbem frumos ca si blatul. Cand blatul este complect racit, intindem deasupra cam jumatate din glazura. Se asteapta sa se usuce, se va intari, dupa care taiem prajitura in bucati. Cu o lingura intindem neregulat si restul de glazura. Daca aveti bilute de decor, puteti orna. Este o prajitura foarte buna, dulce acrisoara, foarte reconfortanta. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video