Iata o reteta prajitura Alba ca Zapada, un deliciu pentru toti.
Reteta prajitura Alba ca Zapada – ingrediente pentru aluat
10 linguri lapte
10 linguri zahar
10 linguri ulei
2 oua
sare, arome, praf de copt
faina cat cuprinde
Crema:
1 litru lapte
8 linguri faina
8 linguri zahar
zeama + coaja de la o lamaie
1 pachet unt
Reteta prajitura Alba ca Zapada Mod de preparare
Aluat
Se face un aluat care se imparte in 3 foi si se coc pe fundul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Crema
Faina se amesteca cu cateva linguri de lapte, iar restul laptelui cu coaja de lamaie si zaharul se pun la fiert. Cand este aproape de fierbere se adauga faina inmuiata, se mai dau cateva clocote pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin la racit dupa care se adauga untul si zeama de lamaie.
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Dilyara Garifullina on Unsplash