Iata un desert savuros: madeleine.
Ingrediente Madeleine facute in casa
4 oua,
100 g unt,
150 g faina,
100 g zahar,
15 ml rom,
50-100 g stafide,
1 zahar vanilat,
50 g nuci tocate
Mod de preparare Madeleine facute in casa
Se ungbine cu unt si se tapeteaza cu faina 24 formemici de tarte cu margineaondulata. Intr-otigaita se topesteuntulsi se lasa la o partesa se racesca. Stafidele se amesteca cu faina, zaharulvanilat. Albusurile se bat spuma se adaugazaharultossiromulsi se bat in continuarepina se intareste ca o zapada. Galbenisurilesiuntul se amesteca de 4-5 oridupa care se amesteca cu toatafaina de 9-10 ori. Se umplejumatate din fiecare forma cu compozitiaobtinutasi se presara cu nuci. Se coace la foc mijlociu cca 25-30 min. Prajitura se lasasa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de MrGajowy3 de la Pixabay