Rasturnata cu caise si pesmet

14 iulie 2013,

Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Anisoara67: Rasturnata cu caise si pesmet. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.

 

 

Ingrediente

10-15 caise nu foarte coapte, 75 g unt, o cana de zahar + 6 linguri, 6 linguri de pesmet alb, 6 oua, un praf de sare, esenta vanilie

 

 

Mod de preparare

Se unge o forma rotunda de tort cu untul moale la temperatura camerei apoi se glazureaza bine cu cana de zahar. Caisele spalate si zvantate se rup in doua, li se indeparteaza samburii apoi se aseaza peste zaharul din forma una langa alta cu scobitura in sus si se dau la cuptor incins, cca. 15 minute.

Se bat albusurile cu un praf de sare apoi cu cele 6 linguri de zahar pana se intaresc si se incorporeaza si galbenusurile zdrobite, pesmetul alb, esenta si se amesteca usor pana la o incorporare perfecta a ingredientelor.

Se scoate forma cu caise din cuptor si se toarna usor amestecul de mai sus. Se poate presara si cubulete de caise apoi se da la cuptor pentru inca 20 de minute pana se rumeneste frumos deasupra. Se scoate forma din cuptor dar se lasa prajitura in ea inca 15 minute sa isi traga tot siropul lasat de caise apoi se rastoarna pe un platou, se lasa sa se raceasca bine apoi se feliaza.

Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita