Ultimele

Prajitura „VALURILE DUNARII”

Prajitura "VALURILE DUNARII"

Mod de preparare Prajitura „VALURILE DUNARII”


Blat:
Ouale se separa si galbenusurile bat cu zaharul pana cand sunt cremoase. Adaugam uleiul si laptele iar apoi incorporam faina si la final albusurile batute spuma.
In tava de copt tapetata cu hartie de copt se pune jumatate din aluat, il intindem uniform. Amestecam restul de aluat cu cacaoa si il intindem in tava peste celalalt aluat. Deasupra asezam visine fara samburi si chiar le apasam putin in aluat.
Dam tava la cuptor. Facem testul cu scobitoarea pentru a sti daca blatul este copt.
Scoatem blatul din tava si desprindem hartia de copt.
Cand prajitura s-a racit intindem deasupra crema.
Crema:
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu zaharul.Se adauga laptele si amidonul. Se amesteca bine si se pune la fiert pana se ingroasa.
Se raceste punand vasul cu crema in apa rece si amestecam pana se raceste bine crema.
Untul frecat spuma se amesteca in crema. Inainte de a pune crema peste prajitura vom adauga si visinele.
Peste crema intinsa deasupra blatului vom turna ciocolata topita impreuna cu frisca.
Cu o furculita facem valuri pe ciocolata si dam apoi la rece.

 

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: ianuarie 8, 2024