Un desert de casa este intotdeauna binevenit si mult mai indicat decat cele din cofetarie, unde nu poti controla cantitatea de grasimi si de zahar. Iata o delicioasa reteta de prajitura Tosca, foarte usor de preparat.
Blat Prajitura Tosca
Se bat 8 albusuri spuma cu 200 grame zahar, 100 grame mac, 50 grame de nuca de cocos, 4 linguri faina si 1 praf de copt. Dupa care se baga la cuptor.
Crema Prajitura Tosca
8 galbenusuri, 8 linguri zahar, 1 plic de budinca vanilie, 300 ml lapte se fierb pana se ingroasa, iar la final se pune un pachet de margarina. Se toarna peste blatul racit. Dupa ce se raceste si crema se asaza peste ea biscuiti cu cacao, pe toata suprafata, pe care ii stropesti cu cafea sau ness.
Glazura Prajitura Tosca
6 linguri de zahar cu 6 linguri de lapte, 1 pachet de margarina si un pachet de cacao plus esente se prepara pe foc si se adauga peste prajitura.
Se orneaza dupa preferinte cu miez de nuca, fulgi de migdale etc.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com