Pentru desert va prezentam prajitura televizor. E simplu de facut si intreaga familie se va bucura de aspectul interesant si gustul placut. Pofta buna!
Cum se prepara Prajitura televizor
Foile: se face o coca din 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 6 linguri zahar, 1 plic amoniac , 2-3 linguri cacao si faina cat cuprinde… Se imparte in doua parti egale si se coc pe fundul tavii
Blatul alb: se bat spuma 6 albusuri cu 300 gr zahar, se adauga galbenusurile + 10 linguri apa si jumatate plic praf de copt… Se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava sa fie aceeasi ca marime cu foile de cacao).
Crema: 8 linguri faina, 1 litru lapte, 1 cana zahar, 1 pachet unt, o jumatate lamaie… se fierbe laptele cu zaharul si faina pana se ingroasa compozitia… Cand este rece se amaesteca cu untul si zeama de la jumatate de lamaie
In tava in care ati copt blatul puneti o foaie de cacao + crema … Se adauga blatul alb + crema… Iar deasupra se pune ultima foaie de cacao… Se pudreaza cu zahar si se tine pana a doua zi in frigider… (foile de cacao sunt tari in prima zi, incepand cu a doua zi ele devin mai moi)
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Михаил Прокопенко de la Pixabay