Iata o reteta care va va duce, cu siguranta, cu gandul la copilarie: Prajitura televizor.
Ingrediente Prajitura televizor
Pentru foi
6 linguri de zahar
6 linguri de lapte
100 g margarina (la pachet)
1 ou
1 lingurita amoniac (bicarbonat de amoniu)
2 linguri de cacao
faina cat cuprinde
Pentru blat
6 oua
12 linguri de zahar
6 linguri de faina
Mod de preparare Prajitura televizor
Foi
Se face un aluat din toate ingredientele, potrivit, nici prea moale nici prea tare. Se imparte in doua parti egale, se intinde foaia si se coace pe dosul tavei la foc potrivit in cuptorul incins dinainte.
Blat
Separam ouale, batem albusurile spuma, cand e suficient de batut albusul (poti rasturna vasul pentru cateva secunde fara sa se verse continutul)adaugi zaharul, lingura cu lingura, in ploaie. Adaugam apoi galbenusurile unul cate unul si la urma faina. Punem in tava unsa si tapetata si dam la cuptor.
Crema
Fac din budinca si margarina. Prepar budinca din 300 ml lapte, 10 linguri de zahar si un plic de budinca cu aroma de vanilie. Mare grija sa nu faca cocoloase! Apoi o pun la racit amestecand des, pentru a nu face scoarta deasupra. Frec un pachet de margarina pentru prajituri cu mixerul pana devine o pasta omogena apoi adaug budinca rece, la aceasi temperatura cu margarina pentru a nu se taia.
Insiropez prima foaie, pun jumatate din crema, pun blatul pe care il insiropea si crema ramasa apoi cea de-a doua foaie pe care nu o insiropez sa pot intinde glazura de deasupra. Pentru glazurat puteti intinde 2-3 linguri de finetti, ii da un gust foarte bun si decorati cu bombonele sau nuca de cocos sau fructe.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com