Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Danydany81: Prajitura Ora 12. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Pentru blat: 4 ouă, 300 g zahăr tos, 300 ml lapte dulce, 150 ml ulei, 150 g. nuci tăiate mărunt, 3 linguri cu vârf cu cacao, aproximativ 400 g făină, 1 praf de copt, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu stins în zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Ouăle se separă, albuşurile se bat separat cu sarea, se adaugă zahărul, se bate bine apoi se adaugă gălbenuşurile.
Se pune apoi laptele, uleiul, nucile (se mai păstrează câteva pentru decor), cacao, praful de copt cernut, bicarbonatul de sodiu stins şi făina treptat.
Trebuie să se obşină un aluat ca de chec, poate fi bătut la mâna sau cu mixerul.
Se unge şi se tapetează o tavă cu pereţi înalţi, se toarnă aluatul care se dă la copt circa 30-35 min în cuptorul încins în prealabil întâi la foc mare apoi la foc mic.
După coacere se răstoarnă pe o tavă şi se lasă la răcit. Cât se răceşte pregătim siropul.
Pentru sirop avem nevoie de:
1 litru apă, 400 g zahăr tos, 2-3 sticluţe de esenţă de rom.
Se fierbe apa şi zahărul circa 20 minute. După ce o luăm de pe foc şi se răceşte, adăugăm esenţele de rom, dacă nu vă place o aromă concentrată de rom puteţi pune doar 1 sau 2 sticluţe.
Peste blatul rece turnăm siropul caldut,mai lăsăm puţin apoi tăiem pătrăţele,pe care le ornăm cu frişcă şi câteva alune şi/sau nuci).
Poftă bună!