Ultimele

Prajitura ,,J’aime aimer”(Imi place sa iubesc!)

Retetele tale » Prajitura ,,J’aime aimer”(Imi place sa iubesc!)

Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Prajitura ,,J’aime aimer”(Imi place sa iubesc!).

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

Ingrediente Prajitura ,,J’aime aimer”(Imi place sa iubesc!)
blat;6 oua,6 linguri de zahar,3 linguri de faina ,200 g miez de nuca fin maruntit,un praf de sare ,esenta,30 ml ulei
Umplutura;200 g frisca lichida,o lingura smantana,un plic zahar vanilat,sirop de rodie,un plic de gelatina(10 g)
jeleul;suc proaspat de rodie,un plic de jelle tort(din 3 rodii)
decor(optional)frisca si fructe de rodie

 

Mod de preparare Prajitura ,,J’aime aimer”(Imi place sa iubesc!)
1.Se prepara blatul mixand albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza apoi adaugam zaharul turnat in ploaie si mixam pana se intareste ca o bezea.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul apoi se incorporeaza in albusul spuma,se adauga esenta,faina si 3 linguri de miez de nuca fin maruntit.Se omogenizeaza totul si se pune in tava tapetata cu hartie pentru copt ,se presara deasupra miezul de muca ramas si se da 15 minute la cuptor,pana se rumeneste frumos.Se scoate blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit,se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 jumatati egale.
2.Preparam sucul praoaspat din 3 rodii marii pe care le spargem si curatam miezul rosul indepartand resturile ramase.Fructele rosii se dau la blender apoi se scug bine prin sita astfel ramanand numai suc proaspat.
3.Preparam crema mixand frisca cu zaharul vanilat si smanatana pana se intaresc apoi adaugam dupa gustul nostr cat suc de rodie dorim ,amestecand continuu.Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece apoi o topim la bain marin ,fara a o fierbe si cand se topeste o adaugam in fir subtire in crema de fisca.
4.Se aseaza o parte din blat intr-0 tavita mai inalta de dimensiunea blatutui si turnam crema de frisca,o nivelam uniform sio apoi venim deasupra cu cea de a 2 a parte de blat,presand usor cu mana.
5.Se prepara jeleul fierband sucul de rodie ramas in care am dizolvat plicul de tort jelle.Mestecam incontinuu iar cand da in primul clot se ia de pe foc si turman deasupra blatului,de la centru spre margini.Se da cel putin 3 ore la frigider dar de preferat se lasa peste noapte sa se inchege bine.Se taie in cubulete potrivit de mari pe care le decoram cu frisca si fructe de rodie!!
Pofta buna!

Data articol: decembrie 21, 2017