Va recomandam un desert minunat, preparat de Oanapl: Prajitura in straturi.
Ingrediente Prajitura in straturi
Pentru aluatul 1: 200g faina, 100g unt, un praf sare, 50ml smantana
Pentru aluatul 2: 600g faina, 200 ml apa calduta, o lingura ulei, un praf de sare
Pentru umplutura cu mere: 1.5 kg mere acrisoare, 100g zahar, o lingurita scortisoara
Pentru umplutura de mac: 150g mac, 50g zahar, un pliculet zahar vanilat
Pentru umplutura de branza: 700g branza de vaci bine scursa, 100g zahar, 3 oua, un pliculet zahar vanilat, un praf de sare
Pentru umplutura de nuci: 250g nuci, 80g zahar, un pliculet zahar vanilat
Pentru topping de final: 250g smantana, 2 oua
Pentru uns foile: 100g unt
Pentru servit: 100g zahar pudra
Mod de preparare Prajitura in straturi
Pentru aluatul 1, faina cernuta se amesteca cu sare si apoi cu untul taiat bucatele, dupa care se adauga smantana si se framanta aluatul. Bila de aluat obtinuta se tine la rece timp de o ora.
Pentru aluatul 2, faina cernuta se amesteca cu uleiul si sarea si se framanta in timp ce se adauga apa calduta. Se aduna si acesta intr-o bila si se da la rece pentru 30 de minute.
Pentru umplutura de mere se curata merele de coaja, se rad si se storc cu mana de zeama. Se amesteca cu zahar si scortisoara.
Se amesteca si celelalte umpluturi si se impart in doua.
Aluatul 2 se imparte in 8 parti din care se intind 8 foi. Intr-o tava unsa cu unt se pune aluatul 1 intins cu sucitorul si se inteapa cu o furculita. Se unge cu unt topit si peste ea se pune jumatate din umplutura de mac. Se acopera cu o foaie, care se unge cu unt si se pune jumatate din amestecul de branza. Se pune a treia foaie din cele opt, se unge cu unt topit si se pune jumatate din umplutura de nuci. Urmeaza a patra foaie, se unge cu unt topit si se pune jumatate din umplutura de mere. Se repeta operatiunea cu cele patru umpluturi si cele 4 foi ramase. Ultima foaie se acopera cu toppingul de smantana si oua si se inteapa prajitura cu o andrea lunga in mai multe locuri. Se da la cuptor pentru o ora. Dupa ce s-a rumenit se scoate si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie si se serveste presarata cu zahar pudra.
Incearca si aceasta reteta video