Ultimele

Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană

Mod de preparare

Pentru foi, drojdia se înmoaie în laptele călduţ şi se amestecă până se topeşte. Apoi se face un aluat din toate ingredientele şi se lasă la dospit timp de o oră. Se împarte aluatul în două părţi, se întind pe rând, se coc într-o tavă, tapetată în prealabil, la foc potrivit. Se lasă la răcit.
Pentru cremă se bat albuşurile spumă cu zahărul (bain marin) până se îngroaşă, după care se adaugă nuca şi aromele. Pentru glazură, se freacă zahărul pudră cu cacaua până se topeşte, apoi se adaugă untul. Crema se repartizează între cele două foi, iar deasupra se întinde glazura. Prăjitura se taie şi se serveşte a doua zi.

Alte retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: iunie 7, 2017