Ultimele

Prajitura fina cu iaurt

Retetele tale » Prajitura fina cu iaurt

Pirvulet Nicoleta a trimis o reteta minunata la Concursul nostru:  Cheesecake cu branza de vaci si fructe de padure. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro, sau unul din cele 10 vouchere de cumparaturi in valoare de 100 de lei fiecare, oferite de Nichiduta.ro.

 

Ingrediente

Pentru a masura ingredientele lichide si solide folosim paharul de iaurt. Cu cat paharul are un gramaj mai mare, cu atat avem o prajitura mai voluminoasa.

– 3 oua
– 2 pahare zahar
– 1 pahar ulei
– 1 pahar amidon alimentar
– 1 pahar iaurt gras
– coaja razuita de lamaie
– esenta de vanilie / zahar vanilat ( 2 pliculete)
– un praf de sare
– optional: fulgi de migdale, merisoare confiate

 

 

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o spuma galbuie. Se adauga pe rand celelalte ingrediente : uleiul, iaurtul, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Se amesteca bine. La final adaugam si amidonul alimentar amestecand cu grija cu ajutorul unei spatule.
Adaugam 2-3 linguri din albusurile batute spuma si amestecam energic. Se adauga si restul de spuma si se amesteca usor cu spatula pentru a creste aluatul.
Turnam compozitia intr-o tava inelara (putem presara fulgi de migdale si merisoare confiate) si o introducem la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35 minute (pana se rumeneste frumos).
Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

Data articol: martie 22, 2014