Doyna a trimis o reteta minunata de Prajitura fantezie Doina.
Ingrediente Prajitura fantezie Doina
pandispan negru:
170 grame unt la temperatura camerei
170 grame zahar tos
3 oua la temperatura camerei
300 grame faina
3 lingurite praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
300 ml lapte
2 linguri cacao neagra
crema lamaie:
500 ml lapte
4 linguri faina
200 g zahar
1 pachet de margarina pentru creme
1 lamaie mare
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare Prajitura fantezie Doina
Cu ajutorul unui mixer bateti untul intr-un castron pana cand acesta devine moale. Adaugati zahatul treptat si mixati pana obtineti o crema omogena. Puneti ouale pe rand, adaugati esenta de vanilie si amestecati pana cand toate ingredientele s-au incorporat.
Intr-un alt castron amestecati faina cu praful de copt. Adaugati treptat mixul de faina si praf de copt, alternand cu laptele, in castronul cu crema de unt preparata anterior. Amestecati cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti un aluat de pandispan omogen. Se pune cacaua se amesteca bine si se pune la cuptor. Se lasa sa se racesca si se taie in doua.
Crema se prepara astfel: Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece.
Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de la lamaie si zeama de la lamaia respectiva. Se pune la rece.
Crema se pune jumate pe prima foaie de blat, se pune a doua foie apoi se pune si restul de crema.
Am ornat cu ciocolata bucatele si mini bombonele.
Incearca si aceasta reteta video