Prajitura Exotique

21 decembrie 2017,

Anisoara 67 s-a inscris la concursul nostru cu aceasta reteta minunata de: Prajitura Exotique.

Vrei sa castigi un Slow cooker Crock-Pot? Trimite si tu retetele tale. Detalii aici!

 

 

Ingrediente Prajitura Exotique
Blat: 300 g biscuiti crocanti,200 g unt sau margarina,200 g miez maruntit
crema: 200 g frisca lichida,o lingura zahar pudra aromatizat,fructele taiate si scurse dintr-un compot de ananas,un plic de gelatina(10 g)
crantul: 200 g miez de nuca prajit si maruntit,2 oua,200 g zahar

 
Mod de preparare Prajitura Exotique
Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu untul sau margarina ttopita si miezul de nuca.Se intinde si e preseaza cu o lingura intr-o forma de tort cu inel detasabil.
Se mixeaza frisca cu zaharul udra apoi se adauga gelatina hidratat cu 100 ml apa rece si topita la bain marin .se toarna deasupra blatului de biscuiti,se presara uniform fructele de ananas scurse de sirop,se uniformizeaza suprafata si e da la rece 2 ore.
Dupa 2 ore se scoate si se pregateste sa se decoreze cu crantul pregatit astfel;se caamelizeaza zaharul si cad are culoarea maro deschis se adauga miezul de nuca maruntit si se da de pe foc.Cat crantul este fierbite se aauga cele 2 oua batute bine,amestecand continuu ,rapid.Cand totul devine omogen si maleabil,se intinde in stra subtire deasupra prajiturii inchegate.Se mai lasa cca 30 de minute la rece inainte de a fi feliata.
Pofta buna!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita