Iata o prajitura foarte simplu de facut: Prajitura din malai cu lapte. Reteta trimisa de Vendy.
Ingrediente Prajitura din malai cu lapte
– 100 gr unt
– 4-5 buc. oua
– 1000 ml lapte
– 1 lingurita sare
– 200 gr zahar
– 15 ml esenta rom
– 250 ml smantana
– 1/2 kg branza de vaci
– 8 gr zahar vanilat
– 50 g faina de grau
– 300 gr malai grisat
Mod de preparare Prajitura din malai cu lapte
Intr-un vas de 3 l se pun laptele, untul, sarea si se fierb. Cand da primul clocot, se adauga faina de malai in ploaie batand mereu cu telul pentru a se evita formarea cocoloaselor. Dupa aproximativ 5 minute, cand s-a ingrosat, se ia vasul de pe foc. Cand este aproape rece, se adauga branza de vaci maruntita cu furculita, smantana, galbenusurile, faina de grau si se amesteca bine. La aceasta compozitie se adauga albusurile care au fost batute spuma impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se niveleaza cu lopatica de plastic. Se introduce tava in cuptorul bine incins si se coace 40-50 de minute.
Prajitura se taie in tava in patrate si se servescte calda sau rece.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Bernadette Wurzinger de la Pixabay