Anisoara 67 ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Prajitura Delicia cu capsuni.
Ingrediente Prajitura Delicia cu capsuni
blat: 250 g biscuiti,3 linguri de miere de albine,125 g unt
crema: 200 ml frisca lichida,150 ml sirop de capsuni,o mana de capsuni taiate cubulete,2 linguri de smantana,un plic de gelatina(10 g)
Decor: 200 ml sirop de capsuni,un plic de jelle tort,capsuni,biscuiti cu jeleu de capsuni
Mod de preparare Prajitura Delicia cu capsuni
Se prepara blatul din biscuitii dati la robot amestecati cu untul topit si mierea de albine.Se aseaza in forma cu inel detasabil ,se preseaza cu o lingura ,seaseaza biscuitii pe marginea formei si se da la rece
Se mixeaza frisca pana se intareste apoi incorporeaza si siropul turnat in fir subtire,se aduga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna totul peste blatul rece din biscuiti,se presara deasupra bucatile de capsuni si se da la rece inca 2 ore.Se decoreaza cu capsuni iar apoi se toarna jeleul fierbinte,preparat din siropul amestecat cu praful de gelle-tort si dat intr-un clocot pe aragaz.Se mai lasa 15 minute la rece sa se intareasca jeleul.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video