Ultimele

Prajitura de toamna cu mere, dovleac si gutui

Mod de preparare
Se framanta un aluat elastic din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea,drojdia si am pus uleiul si otetul.Se lasa acoperit sa se odihneasca apana ce pregatim fructele.
Se curata dovleacul de coaja si samburi apoi se da prin razatoare,la fel procedam si cu merele si gutuia apoi le amastecam cu lingura cu zaharul si scortisoara.
Din aluat se intind foi subtiri, potrivit de mari,intanse cu sucitorul.Deasupra foilor se aseaza compozitie de fructe rase in strat subtire si uniform apoi se ruleaza usor,in sul.Se aseaza in tava fiecare rulou,unul langa altul pana ce se umple tava apoi topim untul si stropim bine rulourilr de tava,ajutandu-ne de o lingura.
Dam tava la copt,in cuptorulincins,la foc potrivitt cca 25-30 min.pana ce prajitura se rumeneste frumos.
Se scoate tava ,se pudreaza cu zahar apoi dupa ce s-au racorit un pic se taie in bucati potrivite.Se serveste prajitura dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: decembrie 15, 2016