Ultimele

Prajitura de cacao cu crema de ciocolata alba

Retetele tale » Prajitura de cacao cu crema de ciocolata alba
Prajitura de cacao cu crema de ciocolata alba - sfatulparintilor.ro - pexels_com - cake-chocolate-chocolate-cake-1854652

Iata o reteta delicioasa pe care o vor iubi si cei mari si cei mici: Prajitura de cacao cu crema de ciocolata alba.

 

Ingrediente Prajitura de cacao cu crema de ciocolata alba

Blat de cacao:
3 albusuri
6-7 liguri zahar
6 linguri apa rece
3-4 liguri faina
3 linguri cacao
1 plic praf de copt

 

Crema:
400 g ciocolata alba
400 ml frisca lichida
5 g gelatina
optional, un plic glazura dr.otker

 

Mod de preparare Prajitura de cacao cu crema de ciocolata alba

Foi:
Se bat albusurile spuma cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga la compozitia de albusuri,amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn. Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, dam la cuptor la foc potrivit timp de 20-25 min.

Crema:
Frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este fierbinte seadauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aprox. 4-5 min., amestecand continuu apoi se da la o parte sa se racoreasca. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele (mai bine puneti pe baie de aburi). Gelatina nu se fierbe.
Crema se lasa la frigider sa se raceasca si apoi se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

 

Asamblare:
Peste blatul de cacao se adauga crema de ciocolata alba iar deasupra se pune glazura preparata conform instructiunilor.

 

Pofta buna!

 

Incearca si aceasta reteta video

Photo by Elli from Pexels

Data articol: noiembrie 28, 2021