Prajitura cu visine si crema de zahar ars

21 septembrie 2015,

Iata o prajitura delicioasa: Prajitura cu visine si crema de zahar ars. Reteta trimisa de Mihagrigore.

 

 

Ingrediente

pentru crema de zahar ars:
6 oua, 1 l lapte, 2 pahare cu zahar, 1 plic de zahar vanilat.

pentru blatul de pandispan:
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 praf de sare, 1 farfurie adanca cu visine fara samburi.

 

 

Mod de preparare
Se pune un pahar de zahar la topit intr-o tava care merge la cuptor. Apoi se inclina tava dintr-o parte in alta si circular pentru a se unge cu zaharul caramelizat marginile.
Ouale cu zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas si se amesteca pana se obtine un continut omogen. Se subtiaza cu laptele adaugat treptat. Compozitia se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aprox 20 min.
Intre timp se face pandispanul:
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul treptat. Albusurile se bat spuma cu sarea, apoi se amesteca cu galbenusurile. La sfarsit se adauga faina cate putin, amestecandu-se cu lingura de lemn, de jos in sus, sa nu iasa aerul, iar la final se adauga visinele.
Cand crema de zahar ars este aproape gata se adauga peste ea compozitia de pandispan si se mai lasa la cuptor 10-15 minute.
Prajitura se tine la frigider pana a doua zi, apoi se taie si se decoreaza cu frisca.

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita