Iata o noua reteta trimisa de Mihagrigore: Prajitura cu visine.
Ingrediente Prajitura cu visine
Blat: 300 g biscuiti fragezi Petit Beurre, 3-4 linguri de crema de ciocolata (tip Finetti), 200 g unt topit, o esenta de rom, 250 g visine
Crema: 2 cutii de branza proaspata cu smantana (Fagaras), 5 linguri de zahar pudra, o esenta de lamaie, 4-5 linguri de smantana, 2 plicuri de gelatina
Ornat: cateva visine, 2 plicuri tort jelee rosu
Mod de preparare Prajitura cu visine
Se dau biscuitii la robot sau prin masina de tocat apoi se amesteca cu untul topit si amestecat cu crema de ciocolata si esenta de rom, se amesteca totul pana devine o pasta omogena care se intinde intr-o tava, presandu-se bine (tasandu-se) intr-un strat uniform si apoi se da la frigider.
Se prepara crema, mixand smantana cu branzica cu smantana, se adauga si zaharul, esenta si la urma gelatina inmuiata in apa rece si si apoi la bain-marie, fara sa fiarba. Gelatina se toarna in fir subtire si fierbinte.
Deasupra blatului din biscuiti se asaza fructele. Crema de branza se toarna deasupra, se pun visinele, se toarna tort-jeleul preparat conform indicatiilor de pe ambalaj si apoi se da iarasi la frigider cel putin 2 ore.
Incearca si aceasta reteta video