Prăjitură cu urdă și piersici

18 octombrie 2019,
Prăjitură cu urdă și piersici

Iata o prajitura deliciosa, foarte usor de pregatit: Prăjitură cu urdă și piersici.

Ingrediente Prăjitură cu urdă și piersici

– 6 ouă
– 5 linguri de făină
– 8 linguri de zahăr
– 300 g urdă
– 1 kg piersici
– 250 g zahăr pudră
– 50 ml ulei
– 2 linguri de cacao
– 1 praf de copt
– 3 plicuri de zahăr vanilat
– 1 pachet de unt
– 1 pachet de gelatină roşie

Mod de preparare Prăjitură cu urdă și piersici

Batem albuşurile cu 6 linguri de zahăr şi adăugăm pe rând uleiul, gălbenuşurile, cacao, praful de copt şi făina. Ungem o tavă cu unt şi turnăm compoziţia în tavă; dăm la cuptor, temperatură medie, pentru 40-50 de minute. Între timp, amestecăm urda cu zahărul pudră, untul şi 2 plicuri de zahăr vanilat, omogenizându-le bine, astfel încât să obţinem o cremă. Când blatul este copt, se scoate din cuptor, se răceşte şi se însiropează cu un sirop obţinut dintr-o cană de apă şi un plic de zahăr vanilat. Crema de urda se întinde peste blatul însiropat, iar deasupra se aşază piersicile tăiate felii. Acoperim totul cu o glazură fierbinte, obţinută din 2 linguri de zahăr, gelatină şi 250 ml de apă. Lăsăm la rece pentru o oră şi ne bucurăm de prăjitură împreună cu toată familia.
Poftă bună!

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita