Ultimele

Prajitura cu prune si crusta

Retetele tale » Prajitura cu prune si crusta
Prajitura cu prune si crusta

Iata o reteta delicioasa: Prajitura cu prune si crusta.

 

Ingrediente Prajitura cu prune si crusta


– 2 oua mari (sau 3 mici)
– 9 linguri de ulei
– 15 linguri rase de faina de grau
– 10 linguri de lapte
– 10 linguri de zahar
– 1 lingura de zahar vanilat
– 1 lingurita de praf de copt
– un praf de sare
– coaja rasa de la o lamaie
– 700 gr de prune
Pentru crusta:
– 75 gr unt
– 5 linguri de faina
– 4 linguri de zahar
– 1 lingura de zahar vanilat

 


Mod de preparare Prajitura cu prune si crusta


Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm). Peste compozitie se pun jumatatile de prune. Deasupra se presara crusta care se prepara astfel: untul (rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Cand s-a racit, prajitura se taie in patrate sau romburi si se pudreaza cu zahar farin.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: martie 24, 2021