Iata un desert simplu si rapid: Prajitura cu prune.
Ingrediente Prajitura cu prune
1 lingurita praf de copt
4 buc. oua
100 ml lapte
1 varf sare
250 gr zahar
100 ml ulei de floarea soarelui
250 gr faina alba
2 buc. plicuri de zahar vanilat
500 gr prune
Mod de preparare Prajitura cu prune
Galbenusurile de la cele 4 oua le batem cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand sa mixam usor. La cele 250 g faina adaugam lingurita de praf de copt si zaharul vanilat impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus. Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta, cat mai strans, dupa care dam tava la cuptor. Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice, apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca. Dupa ce s-a racit o taiem cuburi si o pudram cu zahar vanilat.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com