Iata o prajitura delicioasa trimisa de userul nostru Oanapl: Prajitura cu nuci si branza.
Ingrediente Prajitura cu nuci si branza
Pentru blat: 6 albusuri, 100g zahar, 200g nuci, 1 esenta de rom, 3 linguri FAINA
Pentru crema: 600g branza de vaci, 100g zahar, 6 galbenusuri, 1/2 pachet unt, 1 esenta portocale, 100ml lapte, 1 ciocolata
Mod de preparare Prajitura cu nuci si branza
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati in continuare pana se topeste. Pui nuca macinata, esenta de rom, faina si amesteci foarte usor de jos in sus, cu o lingura de lemn. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, o introduci la cuptor pentru 20-30 de minute pana se rumeneste, dupa care o lasi sa se raceasca.
Amesteci galbenusurile cu laptele, zaharul si esenta de portocale. Asezi pe baie de aburi si amesteci continuu pana devine ca o smantana mai groasa. Dai deoparte si lasi la racit. Mixezi branza, adaugi crema de galbenusuri, untul si omogenizezi foarte bine.
Peste blat torni crema de branza, o intinzi si apoi razi ciocolata peste aceasta. Dai prajitura la rece pentru 2 ore inainte sa o servesti.
Incearca si aceasta reteta video