La desert va propunem o prajitura cu nuca. Pofta buna!
Ingrediente Prajitura cu nuca
Blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri de faina
o fiola esenta rom
Crema:
500 g frisca lichida
200 g nuca tocata marunt
2 lingurite nes
1 fiola esenta rom
200 g zahar
1 pliculet glazura
Mod de preparare Prajitura cu nuca
Separam ouale. Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi adaugam cate o lingura de zahar si omogenizam bine! Adaugam esenta de rom apoi si faina incet putin cate putin. Amestecam bine apoi turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si introducem in cuptorul incins. Cand este gata o lasam la racit iar apoi taiem blatul pe orizontala.
Crema o preparam astfel. Batem frisca lichida, apoi adaugam zaharul, esenta de rom, nessul si nuca tocata marunt. Amestecam bine.
Punem apoi pe un platou jumatate de blat, punem apoi jumatate din crema, iar jumatate de crema si ornam cu glazura! Serviti cu placere!
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Alina Karpenko on Unsplash