Iata o noua reteta la Concursul nostru trimisa de Pia Suciu: Prajitura cu ness Catifelina. Participa si tu cu retetele tale de suflet AICI! Poti castiga o masina de facut paine sau un storcator de fructe.
Ingrediente
Blat:
– 8 albusuri
– 6 galbenusuri
– 150 grame zahar
– 150 grame nuca macinata
– 3 linguri faina
– 1 lingura rom (bautura spirtoasa)
– putin praf de copt
Crema:
– 200-250 grame unt
– 150 grame zahar
– 2 galbenusuri + 2 oua intregi
– 2 linguri apa sau suc de portocale
– 2 lingurite ness
– putina sare
Glazura de cacao:
– 2 linguri zahar
– 4 linguri cacao
– 6 linguri apa
– 50 grame unt
Mod de preparare
Pentru blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, romul, galbenusurile, faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt (cu miscari fine de jos in sus). Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit 30-35 minute.
Dupa racire se taie in doua.
Pentru crema:
Albusurile impreuna cu galbenusurie, apa (sucul) zaharul si sarea se amesteca bine intr-o cratita pe baie de abur.
Se adauga nessul si dupa racire se amesteca cu untul spumat.
Pentru glazura:
Zaharul, cacaoa si apa se amesteca pe foc mic pana se ingroasa compozitia, se lasa putin la rece si se adauga untul.
Mod de aranjare:
Blat, crema, blat si glazura.