Va recomandam o prajitura simpla si gustoasa: Prajitura cu mere.
Ingrediente Prajitura cu mere
2 kg mere rosii, 6 oua, 100g biscuiti, 200g zahar, inca 10 linguri zahar, 1 l lapte, faina cat cuprinde, 3 pliculete zahar vanilat, coaja rasa de lamaie
Mod de preparare Prajitura cu mere
Dai biscuitii prin masina de tocat si apoi in intinzi in tava tapetata cu unt. Ii umezesti cu putin suc de lamaie. Merele curatate de coaja si samburi le tai felii si le pui in tava peste biscuiti, iar peste ele presari cele 10 linguri de zahar. Le dai in cuptor, la foc mic, pana se inmoaie merele. Galbenusurile plus 100g zahar, laptele si zaharul vanilat le vei pune intr-o cratita pe foc mic si adaugi faina putin cate putin, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana cand compozitia se ingroasa (ca o mamaliga). Albusurile le bati spuma cu 100g zahar si coaja de lamaie. Peste merele rumenite torni compozitia din galbenusuri, iar pe deasupra vei pune albusurile spuma. Dai din nou la cuptor, la foc mic, pentru 10-15 minute, pana se rumeneste usor albusul.
Incearca si aceasta reteta video