Nadia Chiric a trimis o alta reteta delicioasa: Prajitura cu mac
Ingrediente Prajitura cu mac
– 225 gr unt
– 75 gr nuca de cocos
– 7 buc. oua
– 200 ml lapte
– 270 gr zahar
– 3 lingura apa
– 5 lingura faina
– 75 gr mac
– 1 buc. plic zahar vanilat
– 30 gr cacao
Mod de preparare Prajitura cu mac
Pentru blat:
Separam ouale si albusurile se bat spuma cu 100gr zahar dupa care adaugi macul,nuca de cocos si 2 linguri de faina,amestecand usor,de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor 20 de minute la 180 grade in cuptorul incalzit.
Pentru crema
Mixezi la bain-marin galbenusurile cu 100 gr zahar, 5 linguri faina, 200mi lapte si zaharul vanilat, amestecand continuu pana se ingroasa crema si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, incorporam crema lingura cu lingura in 200grame de unt pe care l-am frecat spuma.
Pentru glazura:
Fierbi 60 grame de zahar cu 30 grame cacao, 3 linguri apa si 25 gr unt pana se omogenizeaza.
Tai blatul in doua dupa care intinzi jumatate din crema pe un blat, suprapui cel de-al doilea blat peste care punem restul de crema si nivelam frumos peste care turnam gazura si ornam cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video