Ultimele

Prajitura cu lapte

Retetele tale » Prajitura cu lapte

Dedi  a trimis o reteta minunata la Concursul nostru: Prajitura cu lapte. Adu si tu primavara in bucate cu retetele tale minunate pregatite pentru cei dragi si poti castiga o oala presiune DeKassa 10 Litri cu capac suplimentar din sticla, o tigaie wok cu capac si interior ceramica Bergner (seria Vioflam), sau o oala de gatit la aburi cu doua site Peterhof (fund capsulat in 3 straturi), oferite de Megaplus.ro.

 

Ingrediente

– un pachet foi de pandispan

 

Crema:
– 1/2 litru lapte
– 50 grame amidon
– 2 linguri zahar
– 50 grame. ciocolata alba
– 125 grame unt
– 70 grame zahar pudra

 

Glazura:
– 100 g. ciocolata cu lapte
– 3 linguri cu lapte
– 2 linguri cu zahar
– 70 grame unt

 

Mod de preparare

crema de lapte:
Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.
Adaugam cateva linguri de lapte putin cate putin, ca la budinca.
Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba, rupta in bucatele si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
Se lasa la racit. Se amesteca untul cu zaharul pudra si se adaug in crema de lapte.

 

 

Preparare glazura:
Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca.

 

Asamblare: 1 foaie blat, 1 strat crema, foaie blat, 1 strat crema, iar deasupra un strat de glazura.

Cuvinte cheie:
Data articol: martie 18, 2014